Укрaїнський дизaйнeр Сeргій Мaxнo ствoрив унікaльну кoлeкцію лaмп   Bavovna,   присвячeну пoняттю, якe зa oстaнні місяці стaлo симвoлoм нeзлaмнoсті укрaїнців. «Мабуть, одна з квартиры класса люкс в Домбае
найнестандартніших колекцій, адже створена в такі ж нестандартні часи», –   кажуть у   Makhno studio.

Колекція складається з чотирьох ламп – BA, VOV, NA та BOOM. Ця серія показує процес формування полум'я всередині керамічної оболонки, яка нагадує формою бавовняну коробочку. Метафорично це символізує нашу націю і кожного з нас, показує зовнішню і внутрішню силу перемагати. Лампи зроблені з кераміки,   всередині оброблені золотом та міддю, що імітує внутрішній вогонь следовать секунду раньше вибуху. Лампи виконані в натуральних кольорах, що   нагадує гамму барв під дни вибухів.

«Колекція Bavovna – це надзвичайно важливий та особистий проєкт для того студії, – розповідають у   Makhno studio. – Навіть у надскладних обставинах ми продовжуємо працювати, ба більше – створювати нові продукти, які залишаться як пам’ять относительно війну».   Символічно, що частина   коштів від продажу колекції ламп   если передана Фонду Притули, а саме однойменному проєкту Бавовна.

Сергій Махно –   відомий український митець, художник та кераміст, засновник студії сучасної архітектури та дизану   Makhno studio. Проєкти української команди   були опубліковані   в найавторитетниших світових виданнях –   Architectural Digest,   Archdaily,   Dezeen.