Мода на шарфи прийшла до нас із Стародавнього Китаю і налічує більше 2 тисяч років. Цей стильний аксесуар мав суто практичне призначення: його носили китайські солдати, захищаючись від холоднечі та негоди. Довгий час шарф був частиною виключно військового обмундирування багатьох армій світу. І лише в епоху Відродження став атрибутом світського гардеробу. З тих пір шарф — унікальний аксесуар, що дозволяє навіть самий нудний наряд перетворити в стильний look.

Сезон Осінь-Зима 2014-2015 буде багатим на різні аксесуари, в тому числі і на шарфи. Колекції провідних будинків мод рясніють палантинами, косинками, хустками яскравих кольорів і різних фактур.

Найстильніші шарфи сезону Осінь-Зима 2014-2015
Ми звикли, що зимовий шарф повинен бути теплим, адже його головне завдання — зігрівати в сильні морози. В цьому році багато дизайнерів переглянули свої погляди на класичні варіанти і представили зимові моделі з різних матеріалів: вовни, шифону, хутра, атласу, шовку.

Безумовно, взимку на першому місці за популярністю залишаться в\’язані шарфи. У новому сезоні модельєри пропонують вибирати теплі варіанти грубої в\’язки. Вони повинні бути досить об\’ємними і довгими, щоб гармоніювати з актуальними пальтамі оверсайз. Модний образ в стилі casual допоможуть створити в\’язані комплекти: теплий довгий шарф і шапка біні.

Яскраві легкі палантини також серед трендових аксесуарів сезону Осінь-Зима 2014-2015. Своєю легкістю і соковитими фарбами вони нагадують про теплих літніх днях. Стилісти рекомендують носити такі моделі поверх класичних пальт, фіксуючи їх поясом. У цьому сезоні актуальними будуть і шийні хустки, косинки. Як правило, модельєри радять носити ці моделі з шкіряними куртками і бомберами.

Багато дизайнерів, слідуючи головним тенденціям сезону Осінь-Зима 2014-2015 представили в своїх колекціях незвичайні хутряні шарфи, які нагадують розкішні коміри і манто.

Модні шарфи, Осінь-Зима 2014-2015: актуальні кольори і тенденції

Якщо говорити про модні кольорові палітрі, то чим легше і тонше матеріал шарфа, тим яскравіше він повинен бути. Ця тенденція буде актуальною і для жіночого, і для чоловічих шарфів аж до весни 2015 року. Соковиті теплі відтінки і барвисті візерунки зимових палантинів нагадують літні парео і хустки. Основна колірна гамма представлена зеленим, блакитним, червоним, персиковим, синім і жовтим відтінком. Теплі в\’язані шарфи більш стримані в кольоровій гамі, яка включає прості натуральні кольори: чорний, білий, сірий, бежевий. У тренді також квіткові мотиви, геометричні візерунки, смужки різної ширини, шотландська клітка і тварини принти.

Більшість стилістів вважають, що в цьому сезоні модницям варто дотримуватися природності в образі. Тому взимку 2015 року можна носити шарф, просто накинувши його на плечі, або недбало обмотавши навколо шиї. Але, правда, ніхто не забороняє використовувати «хитрі» вузли та незвичайні способи зав\’язування шарфа, які дозволяють виглядати стильно та яскраво. Про те, як можна модно зав\’язувати шарф ви дізнаєтеся, подивившись відео нижче.

Читай также: Массивные и винтажные — модные аксессуары этой осени

Оставить комментарий