Харчуємося з користю для очей

Вітаміни для очей
Існує поширена думка, що морква корисна для очей. Сьогодні наш жіночий журнал allwomen вирішив з\’ясувати, на скільки цей стереотип не відповідає дійсності і які ще вітаміни необхідні для того, щоб очі були здоровими.

Вченими давно з\’ясовано, що організму потрібна певна добова норма мінералів і вітамінів. Морква надзвичайно багата вітаміном А, причому його вміст в одному плоді в два рази більше мінімальної норми необхідної нашому організму. Але, якщо ви палите або вживаєте алкоголь, то вам варто збільшити дозу цього вітаміну, як мінімум, вдвічі, так як тютюн і алкоголь значно уповільнюють засвоєння цього вітаміну в організмі.

Сутінковий зір
Крім звичайного, цей вітамін забезпечує поліпшення сутінкового зору, але тільки в тому випадку, якщо воно у вас нормальне і його низький показник не зумовлений генетичною спадковістю. Особливо важливо це для тих, хто водить машину.

Недолік вітаміну та його джерела
Відсутність або недостатній обсяг цього елемента в організмі може спровокувати макулярну дистрофію, хоча, в основному, це загрожує людям похилого віку.

Ретинол забезпечить вам збудження паличок сітківки, що необхідно, якщо ви хочете уникнути виникнення блефариту та кератиту.

Продукти, що містять цей вітамін, діляться на два види — рослинного і тваринного походження. Вам не знадобиться переривати довідники або дізнаватися секрети краси зірок, щоб забезпечити організм цим вітаміном. Достатньо буде включити в свій раціон жовток яйця, сметану, печінка риб або зелені яблука, гарбуз, морква, шпинат і банани.

Не забувайте, що термичекая обробка продукту значно зменшує вміст корисних речовин у продукті.

Що таке антиоксиданти і з чим їх їдять
Антиоксиданти — це хімічні сполуки, які захищають внутрішню структуру організму від шкідливого впливу вільних радикалів, а зокрема, захищають клітинні мембрани. Це в рівній мірі стосується як здоров\’я очей, так і всього організму.

Лютеїн і зеаксантин — найбільш необхідні антиоксиданти серед інших, так як відмінно запобігають помутніння кришталика, або іншими словами — катаракти.

Щоб отримати добову норму цих елементів, зверніть увагу на темно-зелені овочі і яскраво жовті фрукти. Приміром, люди споживають постійно шпинат, допомагають знизити ризик вікової дегенерації жовтої плями майже на 90%!

Не забувайте вживати продукти, що містять лютеїн, і вам не доведеться думати, як зберегти здоров\’я очей. Досить включити у свій раціон цукіні, ківі, селера, зелений перець і боби, кукурудзу і горох. У складі кукурудзи, персиків, апельсинах і манго міститься зеаксантин, який, до речі, може вироблятися з лютеїну.

Група біофлавоноїдів
Це досить велика група, але конкретно для очей дуже важливі вітаміни Р і С. Потрапляючи в організм разом, вони взаємно посилюються і їх позитивний вплив на організм збільшується в кілька разів.

Вчені відкрили це речовина зовсім недавно — лише в 1926 році. Але вже зараз вчені мужі не можуть заперечити життєву необхідність цього елементу в організмі, адже біофлавоноїди є природними поліфенолами, які відповідають за зміцнення стінок капілярів, мають антимутационными і антиканцерогенними властивостями, мають здатність активувати процеси окислення, що допомагає виробленню вітаміну С.

Щоб порадувати свій організм цим вітаміном, не забудьте з\’їсти брусницю, журавлину, яблука, персики, агрус або гранати. Очевидним плюсом Вітаміну Р є те, що він міститься в тих же овочах і фруктах, що і вітамін С. Так що знаючи З-містять продукти, ви можете бути впевнені, що з\’ївши їх, ви також отримаєте і вітамін Р.

Краса і здоров\’я ваших очей залежить тільки від вас. Особливо дбайливими треба бути тим людям, які багато читають або проводять значну частину дня за комп\’ютером. Пам\’ятайте про збалансоване харчування, адже достатній обсяг вітамінів і мінералів в організмі забезпечать його \»безперебійну роботу і наповнять вас енергією і силами, які так необхідні в наш час.