Пюре з гарбуза для грудничка. Як приготувати?

Як приготувати пюре з гарбуза для немовлят, щоб не нашкодити малюкові? Малюк підріс, і настав час давати прикорм. Адже з чотирьох місяців він перестає отримувати з материнським молоком деякі корисні речовини.
Проте вводити прикормку стоїть досить обережно, так як не обдумані дії можуть серйозно відбитися на дитячому шлуночку. Так з чого краще робити пюре? Кругом, досить великий вибір різноманітних овочів та фруктів — персики, яблука, сливи, груші, моркву і той список не є вичерпним. Але перед тим, як почати прикорм, слід вибрати продукт, який не буде викликати алергічних реакцій, і який містить в собі безліч корисних речовин. Безсумнівно це — «Тетушкина гарбуз», так по-доброму називали цей овоч на Русі.
Гарбузове пюре для грудничка ідеально підійде для початку прикорму. Гарбуз нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. В ній містяться вітаміни групи В, а також вітамін С і Є. Цей овоч носить у собі багато мікроелементів, таких як: магній, калій, кальцій, фосфор, кремній, залізо, мідь. Ці речовини дуже необхідні дитині для розвитку кісток, мускулатури і активного росту. Гарбузове пюре має солодкуватий смак, тому вона не тільки корисна, але ще й смачне. І при всьому цьому ще й легко непоєднуване. Його можна комбінувати з іншими фруктами, м\’ясом і злаками.
Для того щоб приготувати це достаток вітамінів нам знадобиться:
Гарбуз — 200г
Оливкова олія — 1 ч. ложка
Яєчний жовток (за бажанням)
Грудне молоко або молочна суміш
Ванілін
Легкий спосіб приготувати гарбузове пюре. Омываем гарбуз, добре очищаємо шкірку, видаляємо насіння. Нарізаємо невеликими кубиками. Далі гарбуз опускаємо в киплячу, попередньо очищену воду, варимо близько 30 хв. Для того щоб вітаміни збереглися як можна краще, варто варити під кришкою на невеликому вогні. Треба простежити, щоб вода повністю накрила всі овочі. Після того як гарбуз зварилася, її охолоджуємо і гарненько подрібнюємо через сито або блендером, поки не вийде однорідна маса. Як тільки ми досягли потрібної консистенції, додаємо молоко, ложечку оливкової олії і звареного яєчного жовтка.
Цю всю суміш ретельно перемішуємо. Але для того, щоб по-справжньому вийшла смачна гарбузова каша, варто додати щіпку ванилина.Бинго! Пюре з гарбуза для малюка готово! До всього іншого також можна додати свіже яблучко, однак його варто додавати, коли гарбуз вже стане м\’якою. Раціон малюка можна ще урізноманітнити м\’ясними інгредієнтами. Однак не варто додавати цукор, нехай малюк звикне до натурального смаку овочів і фруктів, а цукор може викликати алергію або бути причиною ожиріння у подальшому. А пюре дуже смачне і без цукру.

Читай также: Вода для новонародженого або поїти чи малюка?